Wandel mee voor de vrede tijdens de Walk of Peace

Na het succes van vorig jaar vindt op zaterdag 28 september opnieuw een Walk of Peace plaats tijdens de landelijke Vredesweek van vredesbeweging PAX. De wandeling van ongeveer drie kilometer voert door de wijk Poelenburg en wordt georganiseerd door Stichting Samenbindende Projecten Zaanstreek. Deze stichting heeft als doel om de verbinding van mens tot mens te versterken. 

WhatsApp Image 2019-09-03 at 10.22.34

In totaal duurt de wandeling zo’n anderhalf uur. Onderweg is er een stop bij het Darwinpark, waar onder het thema ‘Zorg voor de aarde over alle grenzen heen’ een programma is samengesteld voor jong en oud. “Dit jaar zijn de activiteiten breder dan ooit opgezet,” zegt Bert Valk, bestuurslid van Stichting Samenbindende Projecten Zaanstreek. 

“Met onze Walk of Peace kunnen we het leed in de wereld niet oplossen, maar we willen een belangrijk signaal afgeven,” vervolgt Valk. “Meedoen aan de wandeling is een eerste stap om dichter tot elkaar te komen. We hopen op een grote opkomst met mensen van allerlei verschillende achtergronden. Vrede begint in het klein.” Ook op andere plekken in het land vinden er vredeswandelingen plaats. 

De wandeling begint om 14.00 uur bij buurthuis De Poelenburcht (Weerpad 1A in Zaandam). Hier zijn ook enkele informatietafels aanwezig, onder andere van Amnesty International. De Walk of Peace valt samen met de kunstroute in Poelenburg. Valk: “Wij sluiten hierbij aan door in het buurthuis het kunstwerk ‘Ubuntu’ van kunstenares Margriet van Engelen tentoon te stellen.”

Dit kunstwerk is geïnspireerd op de traditionele Zuid-Afrikaanse levensfilosofie Ubuntu. “Ubuntu gaat ervan uit dat mensen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Dit thema sluit perfect aan op waar wij als stichting voor staan. We zijn heel blij dat het kunstwerk van Margriet van Engelen op deze manier onderdeel is van onze Walk of Peace,” besluit Valk. 

Deelname aan de Walk of Peace is gratis. Kijk voor meer informatie over de Walk of Peace op www.samenbindendeprojecten.nl

Noot voor de redactie
Neem voor meer informatie over de activiteiten tijdens de Vredesweek contact op met Bert Valk, via bertvalk53@telfort.nl of 06 40366883.

%d bloggers like this: