25 september: Samen zingen voor de vrede tijdens Vredesliedfestival

Op woensdag 25 september vindt in de Verkadezaal van FluXus een vredesliedfestival plaats. Wethouder Rita Noordzij opent het festival. Het festival is een initiatief van Stichting Samenbindende Projecten Zaanstreek en wordt georganiseerd in het kader van de landelijke Vredesweek. Thema van dit jaar is ‘Vrede verbindt over grenzen’.

_GOL6773

“Vrede komt vanuit het hart van de mens,” zegt Bert Valk, bestuurslid van Stichting Samenbindende Projecten. Vanuit deze stichting, die als doel heeft om de verbinding van mens tot mens te versterken, is hij mede verantwoordelijk voor de organisatie van de activiteiten tijdens de Vredesweek. “Wat is er mooier om vanuit je hart over de vrede te zingen?”

Schrijfster van het vredeslied Caroline in ’t Veld heeft een inspirerend programma samengesteld met liederen waarin verbinding tussen mensen centraal staat. Onder meer het Wereldvrouwenkoor, closeharmonygroep Full House, Syrische zanger Tony Sbat en zangeres/danseres Pooja Kumar zullen deze ten gehore brengen.

Het festival vindt plaats op woensdag 25 september in de Verkadezaal van FluXus (Westzijde 148 in Zaandam). Het begint om 20.00 uur – de deuren gaan open om 19.30 uur – en is gratis toegankelijk. Wel wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. Na afloop van het festival is er een hapje en drankje en is er gelegenheid om na te praten. Parkeren is gratis op het plein van de Bullekerk.

Kijk voor meer informatie over het Vredesliedfestival op www.samenbindendeprojecten.nl.

Noot voor de redactie
Neem voor meer informatie over de activiteiten tijdens de Vredesweek contact op met Bert Valk, via bertvalk53@telfort.nl of 06 40366883.

 

 

  1 comment for “25 september: Samen zingen voor de vrede tijdens Vredesliedfestival

  1. 26 September 2019 at 08:12

    Gisteren bezocht ik het Vredesliedfestival in de Verkadezaal in Fluxus. Aan de wand van de hal van Fluxus hing en heel mooi kunstwerk met stenen die edelstenen verbeelden en die zachtjes flonkerden. Juwelen vindt men in alle culturen dat was op deze avond heel duidelijk. De Syrische band Mood was hier een voorbeeld van.Tony Sbat zong de sterren van de hemel. Hij en zijn band wisten de zaal mee te slepen in muziek uit Syrië en een andere kant van Syrië te belichten, dan wat wij regelmatig voorgeschoteld krijgen. Mood is een band waarin verschillende religies vertegenwoordigd waren en die samen met ontzettend enthousiasme muziek lieten horen uit hun cultuur!
    Opvallend was ook Pooja Kumar die danste en zong in prachtige kleding en waarvan ik als stijve hollander dacht: “Wat zou het heerlijk zijn om jezelf zo in dans te kunnen geven!” Het wereldvrouwenkoor bracht liederen uit verschillende culturen. Het is even wennen, het andere ritme, maar de manier waarop verschillende melodiën met elkaar werden verweven, daar genoot ik van. Waar ik heel erg van onder de indruk was de Close harmonygroep die a capella (schrijf ik dit goed?) het lied op een heel eigen wijze wisten te brengen. Veel experimenten , waarvan de spontaniteit direct aansprak. Vooral het lied waarbij kleurige pijpen werden gebruikt, die ook een rol vervulden bij de begeleiding. Klasse! Dit was een avond waarbij ik kon ervaren, dat muziek en dans culturen verbindt.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: