Generale repetitie De Zaanse Passion

“Ho! Je begint te vroeg met zingen. Er is nog een videoclip,” zegt regisseur Ferdinand Borger tegen een al te enthousiaste zanger. Afgelopen zaterdag vond de generale repetitie plaats van De Zaanse Passion.

Mensen van het geluid, Partyzaan, muzikanten van zowel liveband The Challenge als de Syrische band Mood, maar ook de leden van de cast waren geconcentreerd aan het werk om zaterdag 24 maart het beste van zichzelf te kunnen geven. Conclusie van iemand die achter de schermen zaken regelt bij de symbolische tocht en in de lunchpauze een oproep deed: “Ik wilde even blijven maar heb twee uur  genoten van wat ik allemaal zag. Wat een geweldige uitvoering gaat het worden!”

Tijdloos verhaal
IKON/NCRV-Regisseur Ferdinand Borger toonde zich na afloop tevreden. “Ik geef jullie nog via de mail feedback om de spreekwoordelijke puntjes verder op de i te zetten,” geeft hij zijn spelers mee. Schitterende zangsolo’s op bekende nummers van onder meer Coldplay, Trijntje Oosterhuis en The Scene; alles wordt live gespeeld en gezongen.

Meeslepend toneel en een ijzersterk, tijdloos verhaal over vriendschap en wat dat betekent als het erop aankomt. Een verhaal dat aanzet tot nooit opgeven. Tot verbinding. Weten waar je voor staat en de hoop die altijd levend blijft: komende zaterdag is dit allemaal te zien en beleven tijdens De Zaanse Passion. De perfecte manier om een week later het Paasweekend in te gaan.

Genoeg ruimte
Deze keer is er bovendien genoeg ruimte in ‘de kerk’. En goed zicht op het podium. Wie de Passion wil beleven zoals op tv kan zelfs het gevoel ervaren door met de symbolische tocht mee te lopen met verlicht kruis. De tocht start om 19.00 uur op De Burcht. Om 20.00 uur begint het muzikale deel in ’t Veldpark. Daaraan werkt ook de Christelijke Oratorium Vereniging Zaanstreek mee.

Zuivere Koffie

De stichting Zuivere Koffie schenkt heerlijke koffie en thee. Er zijn zitplaatsen, maar wie daar zeker van wil zijn doet er goed aan een klapstoel mee te nemen. De toegang is gratis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: