Filmopnames De Zaanse Passion van start

Het laatste avondmaal

Tekst: Karlijn Plooijer en Rianne Blok

Officieel is de uitvoering van de Zaanse Passion pas 24 maart in het Veldpark, maar zaterdag 10 februari begonnen al de filmopnamen. Steven Geldof en zijn team schoten de opnamen in restaurant Aan Tafel op de Dam en op de Bernhardbrug in Zaandam.

De cineast/vlogger die bekend is van onder meer zijn YouTube-kanaal Inspirerende Hutspot filmde in hoog tempo drie scènes. De eerste locatie was restaurant Aan Tafel. Het etablissement was beschikbaar gesteld door eigenaar Harold Nijdam. Die werd door projectleidster Mirjam Sloots spontaan gevraagd mee te spelen. Een aanbod dat hij lachend aannam.

Goede sfeer
Eerste scene die werd opgenomen was Het laatste avondmaal.  Toen alle acteurs zich hadden verzameld in restaurant Aan Tafel, konden ze letterlijk aan tafel om het brood te breken. De sfeer was fijn. Aan het begin moesten sommigen nog even wennen aan de camera’s, maar Steven Geldof stelde de (amateur)acteurs snel op hun gemak. Af en toe moesten wat scenes opnieuw, omdat er zoveel werd gelachen. Dat zegt genoeg over de fijne sfeer die er hing.

Bernhardbrug
Daarna was het tijd om snel te lunchen en door te gaan richting tweede filmlocatie: de Bernhardbrug. Daar wachtte het volk op de komst van Jezus en zijn gevolg. Het weer werkte mee en de brug bleef dicht, zodat de scène er snel op stond. Onder bezielende leiding van regisseur Ferdinand Borger werd er enthousiast geacteerd. Wel kwamen er veel fietsers en wandelaars voorbij. Waarvan de meeste gek opkeken van de grote groep die midden op de brug stond te juichen naar een man in een wit pak en zijn vrienden die keer op keer lopend vanaf de trap werd gefilmd.

Veldpark
Derde filmlocatie was de plek waar De Zaanse Passion op 24 maart zich gaat afspelen: het Veldpark in Zaandam. Weten hoe en waarvoor Judas zijn vriend Jezus verraadde? Beleef het mee vanaf 20.00 uur tijdens de muzikale uitvoering. Voorafgaand is de symbolische tocht met verlicht kruis vanaf de Burcht. Wie zich daar om uiterlijk 19.00 uur meldt, kan meelopen.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: