Geslaagde kick-off De Zaanse Passion 2018

“Wow, het ‘luik’ ging in één keer open! Het was alsof we gelijk middenin een grote echtelijke ruzie zaten. Prachtig, maar nu graag met iets meer liefde opbouwen,” zegt regisseur Ferdinand Borger tegen twee leden van de cast die 100 procent ervoor gingen. Het bruiste van de energie in De Ontmoeting afgelopen zaterdag tijdens de kick-off van De Zaanse Passion. De kop is eraf!

Er werd uit volle borst gezongen, passievol geacteerd en volop contacten gelegd. Allemaal met als doel op 24 maart 2018 in ’t Veldpark in Zaandam een inspirerende Passion neer te zetten. Naast het muzikale deel wordt er ook weer een stille tocht gehouden met levensgroot verlicht kruis. Zaankanters kunnen, net zoals in de landelijke Passion, meelopen in de circa een uur durende tocht.

Oosterse invloeden
Bekende gezichten van de vorige uitvoering, maar ook veel nieuwe werden zaterdag welkom geheten door projectleidster Mirjam Sloots. Die legde uit dat verbinding voorop staat bij dit project dat wordt georganiseerd door de Stichting Samenbindende Projecten Zaanstreek. “We gaan samen het passieverhaal van Jezus neerzetten, maar dan gezien door de ogen van Maria Magdalena en Maria (de moeder van Jezus). De voorstelling met muziek van coverband The Challenge wordt verrijkt met Oosterse (Syrische) muziek en interreligieuze aspecten, oftewel hoe Jezus wordt gezien vanuit verschillende religies/visies.”

COV Zaanstreek
Blij verrast werd de organisatie door een delegatie van de Christelijke Oratoriumvereniging Zaanstreek (COV Zaanstreek) die polste of er interesse was voor een optreden van het koor tijdens de Zaanse Passion. Daarmee zou de uitvoering in één keer zo’n 60 geoefende zangstemmen rijker worden. Het was maar één van de verrassingen op de kick-off want spontaan waren er ook mensen komen kennismaken die zich verdienstelijk willen maken achter de schermen.

Start repetities
Op zaterdag 20 januari beginnen de officiële repetities. Ook zin om mee te doen? Geef je dan snel op en wie weet schitter jij straks ook op het grote podium dat in ’t Veldpark wordt neergezet. Of kun je tevreden terugkijken op je rol achter de schermen. Die de organisatie minstens zo belangrijk vindt want de Zaanse Passion 2018 is alleen maar mogelijk als iedereen meewerkt.

Opgeven kan simpel. Stuur een mailtje naar info@samenbindendeprojecten.nl of bel Mirjam Sloots (06 3177 8282) voor nadere informatie.

%d bloggers like this: