Vredesweek 2022

Van 17 t/m 25 september wordt in Nederland de landelijke vredesweek gehouden. Het thema van de Vredesweek is dit jaar ‘Generaties Vrede’.  

Onze Stichting Samenbindende Projecten Zaanstreek is sinds 2018 een Ambassade voor Vrede, van de landelijke vredesbeweging Pax. Als Ambassade voor Vrede in de Zaanstreek willen wij de Vredesweek organiseren we ook dit jaar activiteiten in de Vredesweek.  

Net als vorig jaar organiseren we een Vredesconcert in de Kogerkerk, met daarnaast  een Walk of Peace in het centrum van Zaandam. Daarnaast hebben we weer een agenda gemaakt, waarop de activiteiten in de Vredesweek van anderen worden vermeld.

Vredesconcert in de Kogerkerk, woensdagavond 21 september.

Ook dit jaar is er weer een optreden van de bekende Zaanse pianist Ruud Luttikhuizen, samen met zangeres Judith Petra. Verder treedt de A capellagroep Full House uit Wognum op. Ook wordt er medewerking verleend door de Zaanse stadsdichters Lisa van Tongeren en Reinier Fosch. Zij zullen speciaal voor deze vredesweek een gedicht maken.

Het concert vindt plaats op woensdag 21 september, in de Kogerkerk, Kerkstraat 14, 

1541 HA Koog aan Zaan, aanvang 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is de deur van de kerk open. Een toegangskaartje kost €. 5,–. 

De toegangskaartjes zijn verkrijgbaar via het inschrijfformulier op deze website of  te reserveren via 075-6174707. Je kunt het bedrag overmaken naar NL05 INGB 0007 0041 06 t.n.v. Stg Samenbindende Projecten Zaanstreek.

Het inschrijfformulier met een rechtstreekse iDeal betaallink vindt u onder het tabblad Vredesweek 2022 in de kop van deze website.

Kaarten zijn ook verkrijgbaar op de avond van het concert zelf, echter zolang de voorraad strekt. 

Walk of Peace in het centrum van Zaandam op zaterdag 24 september.

Op zaterdag 24 september organiseren we een Walk of Peace door het centrum van Zaandam. Als Generatie Vrede lopen we langs monumenten die herinneren aan de laatste oorlog in ons land. We starten bij het monument in het Verzetsplantsoen, lopen langs het monument dat herinnert aan de Februaristaking in 1941 en, staan stil bij de voormalige synagoge op de Gedempte Gracht. De tocht eindigt bij de muziektent midden op de Gedempte Gracht. Bij elk monument wordt een korte tekst

uitgesproken. De tocht start om 15.30 uur. We worden tijdens de tocht muzikaal ondersteunt door de Zaanse muziekgroep de Hailanders, met o.m. een doedelzak.

%d bloggers like this: